Finanšu pārskatu pārbaudes ieviešana maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā - Gromova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „Finanšu pārskatu pārbaudes ieviešana maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā”. Balstoties uz finanšu pārskatu lietotāju atšķirīgām vajadzībām, revīzija ne vienmēr ir nepieciešama un rada papildu administratīvo izmaksu slogu mazos un vidējos uzņēmumos (turpmāk tekstā MVU). Eiropas Komisija izvirzīja apsvērumu par īpašas vides izveidošanu MVU revīzijai, par obligātās revīzijas neveicināšanu, tās vietā – finanšu pārskata pārbaudes ieviešanu. Tēmas aktualitāti Latvijā pamato MVU ierobežoto iekšējo resursu problēma, trūkumi finanšu pārskatu kvalitātē, veicināšanas nepieciešamība finanšu pārskatu informācijas ticamības līmeņa palielināšanā valsts mērogā un vietējo revidentu uzņēmumu izaugsmē. Maģistra darba mērķis - analizēt un izvērtēt grāmatvedības, finanšu pārskatu un finanšu pārskatu pārbaudes standartu noteikumu piemērošanu, analizēt MVU Latvijā, lai izstrādātu atbilstošus priekšlikumus finanšu pārskatu pārbaudes ieviešanai MVU, balstoties uz maģistra darbā veikto pētījumu. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām un 9 apakšnodaļām, 50 secinājumiem, 6 priekšlikumiem, literatūtas saraksta un 4 pielikumiem, satur 92 lapaspuses teksta, 9 attēlus, 17 tabulas un 50 literatūras avotus.

Master thesis is „Introduction of financial statements review report to small and medium enterprises in Latvia”. Based on financial statements users different needs, the statutory audit is not always necessary and adds extra administrative burden for small and medium sized enterprises (hereinafter SMEs). The European Commission considers of a specific environment formation for SMEs and statutory audit reducing, instead – introduction of financial review report. Toppical problem in Latvia is explained by SMEs limited internal resources problem, the quality weaknesses in financial statements, stimulation of the national confidence level of financial statements information and local audit companies growth. The aim of the Master thesis - analyze and evaluate accounting, financial statements and financial statements review reports standards addoption, SMEs analysis in Latvia, to develop appropriate proposals for the introduction of financial statements review report to SMEs, based on the research of master thesis. Master thesis consists of 3 chapters and 9 subchapters, 50 conclusions, 6 proposals, biography and 4 appendixes, containing 92 pages of text, 9 images, 17 tables and 50 literature sources.
Introduction of financial statments review report to small and medium enterprises in Latvia
Keywords: Ekonomika