Integrālais splains siltuma vadīšanas vienādojumam kārtainā vidē - Kapačs, Elmārs (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā apskatīts integrālais splains un tā pielietošana siltuma vadīšanas vienādojuma risināšanai kārtainās vidēs. Ar šī splaina palīdzību siltuma vadīšanas procesu kārtainās vidēs aprakstošajai diferenciālvienādojumu sistēmai ar pārtrauktiem koeficientiem dimensiju skaits tiek samazināts par vienu dimensiju, tādējādi vienkāršojot risināšanas procesu. Mērķis ir parādīt, kā šis splains tiek pielietots konkrētu piemēru risināšanai un sniegt iegūto rezultātu analīzi.

In this paper integral parabolic spline and it’s usage for solving heat equation in layered medium is examined. With the help of this spline, the system of differential equations with discontinuous coefficients, which describes heat transfer process in layered medium, the number of dimensions is reduced by one dimension, so it makes the solving process simpler. The purpose is to show how this spline is used for solving particular problems and to give the analysis of the obtained results.
Integral spline for heat equation in layered medium
Keywords: Matemātika