Nublu repa tekstu tematika - Stafecka, Egija Ance (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba „Nublu repa tekstu tematika” mērķis ir analizēt Nublu dziesmu tekstus, tos salīdzināt ar vispār zināmām repa tēmām un saprast vai reps var būt veids, kā nodot svarīgu informāciju jauniešiem, viņiem saprotamā veidā. Darba teorētiskajā daļā ir sniegts ieskats tekstu analīzē un dzejas tulkošanā. Praktiskajā daļā autore ir vaikusi Nublu dziesmu burtiskus tulkojumus, dziesmu tēmu apkopojumu un to analīzi, un salīdzinājumu ar tipiskākajām repa tēmām šajā žanrā pasaulē. Darba noslēgumā autore secina, ka Nublu dziesmās ir sastopamas tēmas, kas tiek bieži apspriestas repa žanrā, kā arī tēmas, kas būtiski atšķiras, jo vēsta par sociāli aktuālākām problēmām tieši Nublu dzīvē.

The aim of the bachelor's thesis “Theme of Nublu Rap Songs” is to analyze Nublu song lyrics, compare them with well-known rap themes and understand whether rap can be a way to convey important information to young people in a way they can understand. The theoretical part of the work provides an insight into the analysis of texts and the translation of poetry. In the practical part, the author has made literal translations of Nublu songs, a summary of song themes and their analysis, and a comparison with the most typical rap themes in this genre in the world. At the end of the work, the author concludes that Nublu songs contain topics that are often discussed in the rep genre, as well as topics that differ significantly, because they tell about more socially relevant problems in Nublu's life.
Theme of Nublu Rap Songs
Keywords: Valodniecība; Nublu; Reps; Mūzika; Vārdi