AS "Rīgas Siltums" finanšu situācijas novērtējums un attīstības perspektīvas - Koļesņikovs, Raitis (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba nosaukums ir AS „Rīgas Siltums” finanšu situācijas novērtējums un attīstības perspektīvas. Darba mērķis ir uz teorētisko un praktisko materiālu pamata veikt uzņēmuma AS „Rīgas Siltums” finanšu analīzi, atklāt trūkumus, nepilnības, problēmas un tā rezultātā izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Diplomdarba pirmajā daļā ir apkopti finanšu analīzes vispārējie teorētiskie aspekti. Otrajā nodaļā tiek dots īss uzņēmuma „Rīgas Siltums” raksturojums. Aprakstīta uzņēmuma darbība un tā stiprās un vājās puses. Trešajā nodaļā tiek novērtēts uzņēmuma pašreizējais finansiālais stāvoklis un tiek veikta finanšu analīze. Darba beigās, balstoties uz izstrādāto finanšu analīzes pamata, tiek izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma veiksmīgai tālākās darbības attīstībai. Diplomdarba nobeigumā ir izdarīti secinājumu un izvirzīti priekšlikumi, lai arī turpmāk uzņēmums darbotos sekmīgi. Diplomdarba apjoms ir 66 lpp, kas sastāv no 3 daļām un 4 pielikumiem. Darbā ietvertas 11 tabulas un 17 attēli. Atslēgas vārdi: finanšu stabilitāte, rentabilitāte, likviditāte, maksātspēja.

The goal of this paper is to carry out financial analysis of JSC Rīgas Siltums on the basis of theoretical and practical materials, identify any weaknesses, imperfections and problems, and as a result of that – draw conclusions and make recommendations for improving its financial situation. The first section of the paper describes general theoretical principles of financial analysis. The second section provides short description of the JSC Rīgas Siltums, including its activities, strengths and weaknesses. In their turn, evaluation of the company’s financial situation and financial analysis is carried out in the third section. Finally, the conclusions and recommendations for successful future operation of the company, based on the financial analysis, are given at the end of the paper. The Bachelor’s paper is written on 66 pages and consists of 3 sections and 4 annexes. The paper includes 11 tables and 17 figures. Keywords: financial stability, profitability, liquidity, solvency.
JSC "Rīgas siltums" financial assessment of the situation and development prospects
Keywords: Ekonomika