Dzīves kvalitāte veselības aprūpes nozares darbiniekiem pandēmija laikā - Domanova, Olga (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Dzīves kvalitāte veselības aprūpes nozares darbiniekiem pandēmijas laikā”. Bakalaura darba aktualitāte ir saistīta ar veselības aprūpes nozares speciālistu dzīves kvalitātes izmaiņām pandēmijas laikā, ko sekmē pārslodze, izdegšana, emocionālā līdzsvara traucējumi, psiholoģiskā stāvokļa izmaiņas, stress un spriedze. Līdz ar to pētījuma ietvaros darba autore vēlējās noskaidrot, cik ļoti pandēmijas apstākļi, ierobežojumi, kā arī darba vides izmaiņas ir ietekmējušas veselības aprūpes nozares darbinieku dzīves kvalitāti. Pētījuma mērķis ir: Novērtēt veselības aprūpes nozares darbinieku dzīves kvalitāti pandēmijas laikā. Pētījuma uzdevumi: Apkopot zinātnisko literatūru par vajadzību teorijām un dzīves kvalitāti, izstrādāt aptaujas anketu, veikt pētījumu, apkopot iegūtos rezultātus, izdarīt secinājumus, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem. Pētījuma jautājums: Kāda ir veselības aprūpes darbinieku dzīves kvalitāte pandēmijas laikā? Izmantota kvantitatīva pētījuma metode, pielietotais pētījuma instruments – anketa. Pētījumā iegūtie rezultāti atbild uz jautājumu un palīdz sasniegt darba mērķi. Atslēgvārdi: kvalitāte, veselības aprūpe, darbinieki, pandēmija

The theme of the bachelor's thesis is "Quality of life for healthcare workers during a pandemic". The topicality of the bachelor's thesis is related to changes in the quality of life of health care professionals during a pandemic, which is promoted by overload, burnout, emotional imbalance, changes in psychological state, stress and tension. Thus, within the framework of the study, the author wanted to find out how much the pandemic conditions, restrictions, as well as changes in the work environment have affected the quality of life of healthcare workers. The goal of the research work is: To assess the quality of life of health care workers during a pandemic. Tasks of the research: To compile scientific literature on theories of needs and quality of life, to develop a questionnaire, to conduct research, to summarize the obtained results, to draw conclusions based on the obtained results. Research question: What is the quality of life of healthcare workers during a pandemic? Quantitative research method was used, applied research tool - questionnaire. The results obtained in the research answer the question and help to achieve the goal of the work. Keywords: quality, healthcare, workers, pandemic
Quality of life for healthcare workers during a pandemic
Keywords: Medicīna; veselības aprūpe; Pandēmijas laika; veselības stāvoklis; dzīves kvalitāte; sociāla vajadzību apmierināšana