Uzņēmuma „LEMF" finansiālās darbības analīze un novērtējums - Ņikanorova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma ir „Uzņēmuma „LEMF” finansiālās darbības analīze un novērtējums”. Darba izvirzītais mērķis ir analizēt un novērtēt SIA „LEMF” finanšu stāvokli, un izteikt priekšlikumus finanšu situācijas uzlabošanai. Diplomdarbs sastāv no trim nodaļām. 1. nodaļā tiek izpētīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, 2. nodaļā autore sniedz teorētisku nodrošinājumu finanšu analīzes rādītājiem. 3. nodaļā, pamatojoties uz iepriekšējo nodaļu teorētiskiem aspektiem, autore veic SIA „LEMF” finanšu analīzi un novērtē gūtos rezultātus. Par informācijas avotu finanšu analīzes aprēķinu veikšanai kalpo SIA „LEMF” bilance un peļņas vai zaudējuma aprēķins laika posmā no 2009.g.-2011.g. Diplomdarba apjoms ir 69 lpp. Darbā ietverti 10 attēli, 7 tabulas, 62 formulas un pievienoti 7 pielikumi. Atslēgvārdi: likviditāte, maksātspēja, aprite, rentabilitāte.

Diploma theme is "Analysis and evaluation of the „LEMF” company’s financial activities". The purpose of the diploma thesis is to analyze, evaluate the company’s financial activity, and to make suggestions for the improvement of the financial situation. The Diploma is devided three chapters. The 1st part discloses the theoretical aspects of the financial analysis, the 2nd part provides the theoretical evidence for the financial analysis indexes. The 3rds section is based on the previous chapters, the author made financial analysis of the JSC "LEMF" and evaluated it. Company’s balance and profit and loss accounts for the year period of 2009.-2011. were used for the calculations. The Diploma consists of 69 pp., that contain 10 figures, 7 tables, 62 formulas, and 7 attachments. Keywords: liquidity, solvency, movement, profitability.
Analysis and evaluation of the "LEMF" company's financial activities
Keywords: Ekonomika