Dziesmu balsošanas sistēma - Liukis, Oskars (Latvijas Universitāte, 2012)
Attīstoties informācijas tehnoloģijām, arvien lielāks uzsvars tiek likts uz tīmekļa bāzētām sistēmām un mobilajām lietotnēm. Kvalifikācijas darbā tiek aprakstīta un izstrādāta sistēma, kuras galvenā funkcionalitāte ir balsošana par dziesmām dažādos topos un dziesmu topu aplūkošana. Sistēma nodrošina lietotājiem iespēju nobalsot par dziesmām, klausīties dziesmas, aplūkot dažādus dziesmu sarakstus, iegūt informāciju par mūziķiem. Administrators var pievienot, dzēst un rediģēt datus par dziesmām, topiem un mūziķiem. Ietekmējoties no mūsdienu informācijas tehnoloģiju tendencēm, sistēma ir izstrādāta divās daļās. Viena sistēmas daļa ir tīmekļa bāzēta sistēma, bet otra sistēmas daļa ir lietotne, kas speciāli paredzēta viedtālrunim iPhone.

As information technologies are developing, more emphasis is placed on web-based systems and mobile applications. This qualification work describes system whose main functionality is based on voting for songs in different charts and chart viewing. This system gives their users a chance to vote for songs, listen to songs, view various charts, get information about artists. Systems administrator is able to add, delete and edit data about songs, charts and artists. Influenced by modern information technologies, project is developed in two parts. One part of project is web based application, but the other part is mobile application developed specially for iPhone device.
Song voting system
Keywords: Datorzinātne