Ražošanas faktoru ietekme uz ražošanas uzņēmuma attīstību - Poļakova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darbs uzrakstīts par tēmu „Ražošanas faktoru ietekme uz ražošanas uzņēmuma attīstību”. Tas ir veltīts tekstiluzņēmuma „Larelini” ražošanas faktoru ietekmes izpētei uz tā attīstību. Maģistra darbs sastāv no trim daļām. Darba pirmās daļas ietvaros autore apskata ražošanas faktoru jēdzienu, to veidus. Otrā daļa ir veltīta tekstiluzņēmuma „Larelini” ekonomiskajai analīzei, ražošanas faktoru izmantošanas izpētei. Trešajā daļā veikta uzņēmuma „Larelini” konkurentu analīze, SWOT analīze, kā arī apskatīta kompleksveida analīzes nozīme. Darbā aplūkoti sekojoši jautājumi: ražošanas faktoru jēdziens, to veidi un to raksturojums; uzņēmuma „Larelini” darbības raksturojums; ražošanas efektivitātes paaugstināšanas faktori; saimnieciskās darbības efektivitātes paaugstināšanas rezervju klasifikācija un novērtējums; savstarpējā sakara analīze starp izmaksām un ražošanas apjomiem un izmaksām, pārdošanas apjomu un peļņu; finanšu radītāju analīze un bankrota analīze; ražošanas intensifikācijas un efektivitātes kompleksā novērtēšana; kompleksveida analīzes nozīme; konkurentu analīze un SWOT analīze. Pamatojoties uz veikto analīzi, izdarīti secinājumi par tekstiluzņēmuma „Larelini” ražošanas faktoru ietekmi uz paša uzņēmuma attīstību un izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma darbības uzlabošanai. Maģistra darba apjoms ir 100 lappuses datorsalikumā. Tas satur 13 tabulas, 20 attēlus, 39 formulas un 3 pielikumus.

Master’s work is written on a theme „Influence of production factors on development of the industrial enterprise”. Work is devoted to studying of influence of production factors of textile enterprise “Larelini” on its (his) development. Master’s work consists of three sections. Within the limits of the first section of work the author considers concept of production factors, their kinds. The second section is devoted to the economic analysis of textile enterprise “Larelini”, studying of use of production factors. In the third section the analysis of competitors of enterprise “Larelini”, SWOT the analysis is made, as well as value of the complex analysis is considered. In work following questions are considered: concept of production factors, their kinds and the characteristic; the characteristic of activity of enterprise “Larelini”; factors of increase of industrial efficiency; classification and an estimation of reserves of increase in efficiency of economic activities; the analysis of interrelation between expenses both industrial volumes and expenses, a sales volume and the income; the analysis of financial parameters and the analysis of the bankrupt; a complex estimation of an intensification and efficiency; value of the complex analysis; the analysis of competitors and SWOT the analysis. Being based on the lead analysis conclusions about influence of production factors of textile enterprise “Larelini” on development of the enterprise are made and offers are developed for improvement of activity of the enterprise. Volume master’s works - 100 sheets in a computer set. Work contains 13 tables, 20 images, 39 formulas and 3 appendices.
Influences of production factors on development of the industrial
Keywords: Ekonomika