Vājās kreditēšanas cēloņi un ar to saistītie riski Latvijas tautsaimniecībai - Moroza, Eva (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir vājās kreditēšanas cēloņi un ar to saistītie riski Latvijas tautsaimniecībai. Šī tēma ir aktuāla, jo vājā kreditēšana palēnina ekonomikas attīstību. Darbu veido trīs nodaļas ar apakšnodaļām, autores izteiktie secinājumi un priekšlikumi. Darba mērķis ir izpētīt banku sektora vājās kreditēšanas cēloņus un ar to saistītos riskus Latvijas tautsaimniecībai un noteikt nozīmīgākos faktorus, kas ietekmē banku kreditēšanu. Pētījumā gaitā tiek konstatēts, ka banku sektoram ir nopietni konkurenti un sabiedrībā valda neuzticība kredītiestādēm, kas samazina kredītu dinamiku, kā arī pastāv liels skaits regulējumu, kam ir jāpielāgojas, lai veiktu kreditēšanu. Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā. Darbs sastāv no 63 lapām, 5 tabulām, 38 attēliem un 2 pielikumiem. Metodes: teorētiskās pētīšanas metodes, datu apstrādes metodes, grafiskā attēlošana, aptaujas veikšana un statistiskā analīze.

The Bachelor thesis topic is weak lending causes and its associated risks to the economy of Latvia. This issue is relevant weak lending slows down the economic development. This work contains three chapters with its subchapters, author’s expressed conclusions and suggestions. The aim of the work is to study is weak lending causes and its associated risks to the economy of Latvia and to determine the main factors that influence bank lending. The study finds that the bank sector has serious competitors and there is mistrust of credit institutions in the society, which decreases loan dynamics, and there are a large number of regulations that need to be adapted in order to carry out lending. The Bachelor thesis is written in Latvian. This work consists of 63 pages, 5 tables, 38 figures and 2 appendices.
Weak lending causes and its associated risks to the economy of Latvia
Keywords: Ekonomika; kreditēšana; banku sektors; nebanku sektors; daudzfaktoru regresijas modelis