Intubēto pacientu aprūpes problēmas ar nazogastrālo zondi intensīvās terapijas nodaļā - Kaļagina, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma” Intubēto pacientu aprūpes problēmas ar nazogastrālo zondi intensīvās terapijas nodaļā” Tēmas aktualitāti nosaka tas, ka pēdējos gadu desmitos klīniskā prakse pierādījusi enterālās barošanas priekšrocības intensīvās terapijas nodaļas pacientiem, panākot pietiekami labu efektu nepieciešamo uzturvielu un enerģijas ievadei organismā, vienlaikus samazinot komplikāciju skaitu, kas saistās ar substrātu pievadi. Darba mērķis ir noskaidrot intubēto pacientu aprūpes problēmas ar nazogastrālo zondi intensīvās terapijas nodaļā. Pētniecības uzdevumi: 1.Apkopot un analizēt zinātnisko literatūru par intubēto pacientu aprūpes problēmām ar nazogastrālo zondi intensīvās terapijas nodaļā. 2. Analizēt V.Hendersones 14 pamatvajadzību māszinību teoriju. 3. Izstrādāt pētījuma instrumentu- intervijas jautājumus, veikt pilotpētījumu. 4. Veikt pētījumu klīnikā. 5. Apkopot un analizēt pētījumā iegūtos rezultātus. 6. Izstrādāt secinājumus un priekšlikumus. Pētījuma jautājums: Kādas aprūpes problēmas ir intubētiem pacientiem ar nazogastrālo zondi intensīvās terapijas nodaļā? Pētījuma metode: Kvalitatīva metode strukturēta intervija. Respondenti: 6 Intensīvās terapijas nodaļas māsas. Pētījuma bāze X slimnīcas intensīvās terapijas nodaļa. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām un 8 apakšnodaļām, 3 pielikumiem. Teorētiskajā daļā aprakstītas aprūpes problēmas intubētiem pacientiem ar nazogastrālo zondi. Literatūras apskatā ietilpst Virdžīnijas Hendersones teorija un tas pielietojums un saistība ar darba tēmu. Pētniecības daļā izanalizēti un aprakstīti pētījuma rezultāti. Par galvenajām aprūpes problēmām intubētiem pacientiem ar nazogastrālo zondi: caureja, regurgitācija, aspirācija,izgulējumi. Atslēgas vārdi: intubēts pacients, aprūpes problēmas, nazogastrālā zonde

Bachelor thesis "Intubated patient care problems with nasogastric tube in intensive care unit" Themes urgency by the fact that in recent decades clinical practice proved an enteral benefits of intensive care unit patients achieving a sufficiently good effect the necessary nutrients and energy input to the body, while reducing the number of complications It associated with the substrate leads. The aim is to clarify the intubated patient care problems with nasogastric tube in intensive care unit. Research tasks: 1.Analyze scientific literature on the intubated patient care problems with nasogastric tube in intensive care unit. 2. Analyze V.Hendersones 14 basic nursing theory. 3. To develop the instrument of a research interview questions, make a pilot study. 4. Carry out research clinic. 5. To collect and analyze the study results. 6. Develop conclusions and proposals. The research question: What kind of care problems in patients intubated with a nasogastric tube in intensive care unit? The research method: qualitative method of a structured interview. Respondents: 6 Intensive Care Unit nurses. Research base X Hospital Intensive Care Unit. Thesis consists of 3 sections and subsections 8, 3 appendices. The theoretical part describes the problems of care for patients intubated with a nasogastric tube. Literature review include Virginia Henderson theory and application and relevance to the topic. Research part analyzed and described in the study. Care of the main problems in patients intubated with a nasogastric tube: diarrhea, regurgitation, aspiration, and pressure sores. Keywords: intubated patient care problems, nasogastric tube
Intubated Patient Care Problem with Nasogastric Tube in Intensive Care Unit
Keywords: Medicīna; Intubēts pacients; Aprūpes problēmas; Nazogastrālā zonde; Intensīvas terapijas nodaļa