Hipotekāras kredītēšanas sistēma Latvijā - Natorča, Anatolijs (Latvijas Universitāte, 2015)
Diplomdarba tēma - “ Hipotekārās kreditēšanas sistēma Latvijā” Darba mērķis – analizējot hipotekārās kreditēšanas sistēmu Latvijā, konstatēt galvenās problēmas un izstrādāt priekšlikumus sistēmas darbības pilnveidošanai. Darba mērķa sasniegšanai tiek risināti šādi uzdevumi: 1Izskatīt hipotēkas un hipotekārās kreditēšanas tiesisko un ekonomisko būtību, kā arī noteikt tās vietu starp banku operācijām; 2analizēt Latvijas un ārvalstu pieredzi hipotekārās kreditēšanas jomā; 3izpētīt nekustāmā īpašuma tirgu Latvijā un tā saistības ar hipotekāro kreditēšanu 4izpētīt hipotekārās kreditēšanas juridiskā un informatīva nodrošinājuma problēmas mūsdienu pēckrīzes Latvijā. 5izstrādāt priekšlikumus hipotekārās kreditēšanas sistēmas pilnveidei. Atslēgvārdi: hipotekarais kredīts, nekustāmā īpašuma tirgus Latvijā, banku sistēma, nolikto atslēgu princips. Bakalaura darba pirmajā nodaļā ir izklāstīti hipotekārās kreditēšanas sistēmas veidošanas teorētiskie pamati. Otrajā nodaļā ir izpētīti Latvijas banku hipotekāro kredītu piedāvājumi un sistēmas normatīvi tiesiskais nodrošinājums, tai skaitā arī tā sauktais ‘’nolikto atslēgu princips’’. Trešajā nodaļā ir analizets hipotekārās kreditēšanas tirgus pēc stāvokļa uz 2015. gada janvāri, un formulēti argumenti priekšlikumu izveidei. Darbs sastāv no ievada, trim daļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta. Kopējais lappušu skaits – 62. Literatūras sarakstā ir 22 vienības. Attēlu skaits -2, tabulas – 3.

The name of the thesis-“ Mortgage loans system in Latvia” The purpose of the work is analyzing the Latvian mortgage loans system, to identify key challenges and to develop proposals for improving the system performance. To reach the purpose are solved the following tasks: 1 To consider mortgages and mortgage loans legal and economic nature, as well as to determine its place among the banking operations; 2 To analyze Latvian and foreign experience in mortgage loans organisation; 3 To explore the Latvian real estate market and its relationship with mortgage lending 4 To investigate mortgage lending's legal and information security problems in today's post-crisis Latvian economy. 5 To develop proposals for the improvement of the system of mortgage lending.Currently, is described a lot of methods used for developing of business, for example a potential customer relevant information and cause it to react of circumstances of the market.. Keywords: mortgage, real estate market, Latvian banking system, stacked key principle. Bachelor thesis first chapter sets out the mortgage lending system, making theoretical fundamentals of this system. The second chapter examines the Latvian banking mortgage deals and normative legal support systems, including the so-called ''stacked key principle ''. The third chapter examines the mortgage lending market as of January 2015, and formulates a proposal for the creation of arguments. The work consists of an introduction, three chapters, conclusions and proposals, list of references and sources. Total number of pages – 62. List of references and sourses includes 22 references. The number of figures – 2, tabeles – 3.
Mortgage Loans System in Latvia
Keywords: Ekonomika; Hipotekā; kreditēšana; sistēma; piedāvājumi; tirgus