Motivācija tālākizglītības programmu apmeklējumiem ambulatorās māsas pamatspecialitātē - Daniele-Plandere, Lauma (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma „Motivācija tālālizglītības pasākumu apmeklējumiem ambulatorās māsas pamatspecialitātē.” Tēmas aktualitāti nosaka primārās veselības aprūpes kvalitātes atkarība no tālākizglītoties motivēta aprūpes personāla. Ir svarīgi noskaidrot, kāda ir ambulatoro māsu motivācija tālākizglītoties. Darba mērķis ir noskaidrot ambulatoro māsu motivāciju tālākizglītības kursu apmeklējumiem. Pētniecības jautājums: Kāda ir amulatoro māsu motivācija tālākizglītības pasākumu apmeklējumiem? Pētniecības instruments: strukturēta intervija. Pētniecības metode: kvalitatīvā metode Pētījuma rezultāti parāda to, ka ambulatoro māsu motivācija tālākizglītības kursu apmeklējumiem ir vēlme iegūt jaunu un kvalitatīvi pasniegtu informāciju par jaunāko medicīnā, paaugstināt kompetenci savā profesijā, apgūt praktiskās iemaņas, kā arī iegūt kredītpunktus resertifikācijas procesam. Atslēgas vārdi: ambulatorās aprūpes māsa, motivācija, tālākizglītības pasākumi

Bachelor thesis – The motivation of outpation nurses to participate in continuing education activities. The goal of this work – to find out motivation of outpation nurses to participate in continuing education activities. Topicality of the theme is determined by dependency of primary health care system quality from educated and professional medical care staff. It’s important to find out what is the motives that motivating outpation nursis for continuing education. Research question: What is the outpation nurses motivation to participate in continuing education activities? Research tool: structured interview. Method of research: qualitative research method. Atfter completion of this work, the findings showed that motivation of outpation nurses to visit continuing education activities are necesarry to get a new well presented information about innovative health technologies, to promote competence of work, to develop practical skills and also get credit points for recertification. Keywords: motivation, nurse, outpation nurse, continuing education
The Motivation of Outpation Nurses to Participate in Continuing Education Activities
Keywords: Medicīna; ambulatorās aprūpes māsa; motivācija; tālākizglītības pasākumi; pamatspecialitāte