Valsts atbalsta mehānismu izvērtējums mikrouzņēmumu konkurētspējas un saimnieciskās darbības uzlabošanai Baltijas valstīs. - Evardsone, Dženeta (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba “Valsts atbalsta mehānismu izvērtējums mikrouzņēmumu konkurētspējas un saimnieciskās darbības uzlabošanai Baltijas valstīs” mērķis ir izpētīt Baltijas valstīs mikrouzņēmumiem pieejamos atbalsta mehānismus saimnieciskās darbības un konkurētspējas uzlabošanai, veikt uzņēmumu finansiālo rādītāju salīdzinošo analīzi, sniegt priekšlikumus mikrouzņēmumiem paredzēto valsts atbalsta pasākumu uzlabošanai katrā Baltijas valstī. Darba ietvaros tiek pētīta valsts atbalsta nozīme mikrouzņēmumu saimnieciskās darbības un konkurētspējas kontekstā, tiek apzināti Baltijas valstīs pieejamie valsts atbalsta mehānismi mikrouzņēmumiem un tiek analizēti Baltijas valstu mikrouzņēmumu darbības rādītāji. Maģistra darbs sastāv no 101 lappusēm., 11 attēliem un 11 pielikumiem.

The aim of the Master's thesis "The evaluation of state support mechanisms for improving competitiveness and business activity of micro enterprises in the Baltic states" is to examine the support mechanisms available to micro-enterprises in the Baltic States for improvement of business activity and competitiveness, to perform comparative analysis of financial indicators of enterprises, to provide proposals for improvement of State aid measures intended for micro-enterprises in each Baltic State. Within the framework of the work, the role of State aid in the context of the economic activity and competitiveness of micro-enterprises is examined, the State support mechanisms available in the Baltic States for micro-enterprises are identified and the performance indicators of micro-enterprises in the Baltic States are analysed. The Master's thesis consists of 101 pages, 11 images, and 11 attachments.
The evaluation of state support mechanisms for improving competitiveness and business activity of micro enterprises in the Baltic states.
Keywords: Vadībzinātne; valsts atbalsts; valsts atbalsta mehānismi; konkurētspēja; saimnieciskā darbība; mikrouzņēmumi