Jura Zvirgzdiņa proza bērniem - Saknīte, Inese (Latvijas Universitāte, 2009)
Mērķis - izvērtēt J. Zvirgzdiņa devumu latviešu bērnu literatūrā. Darbā veikta viņa prozas darbu analīze, tika aplūkotas autora oriģinālās vēstījuma īpatnības. J.Zvirgzdiņa darbu tematika tika aplūkota citu autoru darbu kontekstā. Secināts, pirmkārt, ka J. Zvirgzdiņš ir viens no pirmajiem latviešu literatūras autoriem, kas skāris mūsdienu problemātiku – dabas aizsardzība, sociālais spiediens bērna dzīvē, ņemot vērā, ka līdz šim vairums latviešu bērnu prozas autori izvairījušies no realitātes atspoguļošanas literatūrā. Otrkārt, autora proza veic audzinošu funkciju un informējošu funkciju.

The aim of the bachelor thesis was to evaluate J.Zvirgzdiņš contribution in the children’s litterature. In order to achieve it, at first, author analysed his proze, Secondly, there were investigated and identified unique expressions and characteristics reflected into his works. Finally, the proze topics of J.Zvirgzdiņš were analysed in a perspective in comparison with other authors. As a result of the bachelor thesis, the author came to the conclusions that at first, J.Zvirgzdiņš is one of the first writers in latvian children’s literature, who has payed attention to such a modern and urgent issues as environmental protection and social pressure in the life of a child, baring in mind that majority of writers in children’s literature have been eluding from reflecting reality in their works. As a second, his proze embodies an educational function, J.Zvirgzdiņš proze implements an informative function.
Juris Zvirgzdins: Prose for Children
Keywords: Filoloģija