AS Latvijas Balzams saimniecoskās darbības analīze un attīstības perspektīvas - Agarkovs, Timofejs (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba temats ir AS „Latvijas Balzams” saimnieciskās darbības analīze un attīstības perspektīvas. AS Latvijas Balzams ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija pieejama vairāk kā 30 pasaules valstīs un katru gadu tiek apgūti aizvien jauni eksporta tirgi. AS Latvijas Balzams ir sociāli atbildīgs un novērtē savu darbinieku ieguldījumu uzņēmuma attīstībā. Maģistra darba mērķis ir uz AS Latvijas Balzams saimnieciskās darbības analīzes pamata un konkurentu salīdzināšanas pamata izstrādāt secinājumus un sniegt uzņēmumam priekšlikumus saimnieciskās darbības stāvokļa pilnveidošanai un optimizēšanai. Pētījuma problēma ir uzņēmuma saimnieciskās darbības novērtēšana un optimizēšana. Nekorekti uzņēmuma finansiālie rādītāji un par tiem izdarīti secinājumi var ietekmēt neatbilstošu vadības lēmumu pieņemšanu, kas var izraisīt finansiālu nestabilitāti. Esošajos ekonomikas apstākļos finanšu efektīva resursu pārvaldība ir jebkura uzņēmuma priekšrocība. Maģistra darbs izstrādāts, pamatojoties uz uzņēmuma gada pārskatiem, speciālo literatūru, publikācijām un interneta resursiem. Atslēgvārdi: saimnieciskās darbības analīze, analīze, novērtējums

Master’s thesis is JSC LATVIAN BALZAMS OPERATIONAL ANALYSIS AND DEVELOPMENT PROSPECTS. JSC Latvijas balzams is one of the leading Latvian exporters, it’s products are available in more than 30 countries around the world and every year company acquires new export markets. Company regulary invests a significant amount of money in its development in order to meet consumers expectations and market requirements. The aim of masters work is JSC Latvijas balzams economic activities analysis and comprasion of the main competitors in order to develop conclusions and work out proposals for companys improvement and optimization. Research problem is the operating assessment and optimization. Mistakes in company’s financial results and wrong conclusions made can affect inappropriate management dicisions and that could lead to financial instability. Masters thesis is based on the companys annual reports, professional resources, publications and online resources. Keywords: economic analysis, analysis, evaluation.
JSC Latvian Balzams operational analysis and development prospects
Keywords: Ekonomika