Bezdarbs-nozīmīga problēma Latvijā - Bogdanova, Darja (Latvijas Universitāte, 2009)
Mūsdienās bezdarbs ir viena no aktuālākām problēmām ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Hipotēze: Bezdarba straujais pieaugums Latvijā nopietni ietekmē valsts attīstību un iedzīvotāju labklājības samazināšanas. Hipotēzes apstiprināšanai vai noradīšanai bakalaura darbam ir izvirzīts mērķis, izanalizēt bezdarba situāciju Latvijā, tas reģionus, kā arī Eiropas savienības kontekstā. Darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļa aprakstīti bezdarba un tā pabalstu veidi. Otrajā nodaļā sniegts bezdarba seku, risku grupas un bezdarba mazināšanas iespēju apraksts. Trešajā nodaļā izskatīta bezdarba situācija Latvijā, tas reģionos un bezdarba situācija Eiropas Savienības valstīs salīdzinājumā ar Latviju. Izmantotās pētījumu metodes: zinātniskās literatūras izpēte, aprakstoša statistika, analīze un salīdzināšanas metodes. Darbā ir izmantoti Latvijas Republikas centrālās statistikas pārvaldes dati un interneta resursi. Atslēgvārdi: bezdarbs, bezdarba līmenis, bezdarbnieki.

Nowadays, unemployment has become one of the most popular problems not only in Latvia, but also in other countries. Hypothesis: The rapid growth of unemployment in Latvia seriously affects development of the country and decrease of people’s welfare. For confirmation or indication of hypothesis, bachelor work has set up an objective - analyze unemployment situation in Latvia, its regions, as well as in European Union countries. The work consists of three parts. The first part include description of different types of unemployment and allowances. The second part includes description of the consequences of unemployment as well as its risks and measures to minimize unemployment rate. The third part includes description of unemployment situation in Latvia compared with European Union countries. Methods used during the research: scientific literature research, descriptive statistics, methods of analysis and comparison. The work includes data gathered from the Central Statistics Administration of Latvian Republic and internet resources. Keywords: unemployment, unemployment rate, unemployed people.
The unemployment-important problem in Latvia
Keywords: Ekonomika