Sergejs Timofejevs un viņa savas dzejas tulkojumi latviešu valodā - Smirnova, Angelina (Latvijas Universitāte, 2020)
Angelina Smirnova Sergejs Timofejevs un viņa savas dzejas tulkojumi latviešu valodā: bakalaura darbs. - Rīga, 2020. - 55 lpp. Anotācija Bakalaura darbs ir veltīts autora atdzejas izpētei, par piemeru ņemot Latvijas krievu rakstnieka Sergeja Timofejeva daiļradi. Īpaša uzmanību tiek pievērsta autotulkojumu īpatnībām kā viena no literāro tulkojumu veidiem. Teorētiskajā daļā ir sniegta autora biogrāfijas un daiļrades apraksts. Pētijums var intereset filologus kuri nodarbojas ar līdzīgu problemātiku, kā arī visus lasītājus, kas interesējas par šo jautājumu.

Angelina Smirnova Sergey Timofeev and his self-translation in Latvian: bachelor paper. - Riga, 2020. - 55 p. Abstract The bachelor paper is devoted to the research of the comparative analysis of poetic works of the Latvian writer Sergei Timofeev. The special attention is paid to the study of the features and complexities of auto-translations, as one of the types of literary translations. In the theoretical part presented detailed biography of the author, with all his awards and merits for creativity. The present research can be interesting to philologists who are engaged into the similar studies related to linguistics and translation problems, and also to all types of readers interested in the discussed issue.
Sergejs Timofejevs and His Self-Translations into Latvian
Keywords: Valodniecība; авто-перевод; перевод художественной литературы; интерпретация текста; переводческая деятельность; особенности авто-переводов