SIA “UNITED OILS” iekšējās un ārējās vides analīze un pilnveidošanas iespējas - Dolbe, Karina (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “SIA “UNITED OILS” iekšējās un ārējās vides analīze un tālākas pilnveidošanas iespējas”. Darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma pilnveidošanas iespējai un darbības efektivitātes paaugstināšanai. Mērķa sasniegšanai tika izpētīta SIA “UNITED OILS” darbība, noteikti uzņēmuma priekšrocības un trūkumi, draudi un iespējas, veikta finansiālas situācijas analīze, noskaidrotas uzņēmuma konkurētspējas palielināšanas iespējas. Darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā autore izpētīja iekšējas un ārējas vides, SVID analīzes un finanšu analīzes teorētiskus aspektus. Otrajā nodaļā autore veica SIA “UNITED OILS” iekšējās un ārējās vides faktoru analīzi, izstrādāja SVID matricu un veica nozares analīzi. Trešajā nodaļā darba autore veica uzņēmuma finansiālas situācijas analīzi balstoties uz gada pārskatu informāciju, izanalizēja darbinieku un klientu aptaujas rezultātus, kā arī izstrādāja uzņēmuma pilnveidošanas iespējas. Noslēgumā autore apkopoja secinājumus un izvirzīja priekšlikumus uzņēmuma turpmākai attīstībai.

The Bachelor paper topic is “UNITED OILS LLC internal and external environment analysis and improvement opportunities”. The objective is to develop proposals to improve the company's opportunities and operational efficiency. To achieve the objective was explored "UNITED OILS" activity, defined company's strengths and weaknesses, threats and opportunities, made financial analysis, the possibility to increase the competitiveness of the company. The work consists of three chapters. In the first chapter, the author explored internal and external environment, SWOT analysis and financial analysis theoretical aspects. In the second chapter author analyzed UNITED OILS LLC internal and external environment, created the SWOT matrix and performed industry analysis. In the third chapter author made the company's financial analysis based on annual report information, conducted staff survey and customer satisfaction analysis using electronic survey. In conclusion, the author summarized conclusions and proposals for company’s further improvement opportunities.
UNITED OILS LLC internal and external environment analysis and improvement opportunities
Keywords: Vadībzinātne; iekšējā vide; ārējā vide; finanšu stāvokļa analīze; SVID analīze; konkurētspēja