Tīmekļa lapu izstrādes rīka eSales uzlabojumi - Stafanovičs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2018)
Šajā dokumentā ir aprakstīts kvalifikācijas darbs “Tīmekļa lapu izstrādes rīka eSales uzlabojumi”, kas iekļauj sevī tādus dokumentus kā programmatūras prasību specifikācija, programmatūras projektējuma apraksts un testēšanas dokumentācija. Darba ietvaros tika veikti uzlabojumi un funkcionalitātes papildinājumi tiešsaistes apdrošināšanas platformas Bamboo izstrādes rīkam eSales. eSales ir pārējā Bamboo platformā integrēts rīks, kura galvenā funkcija ir tīmekļa vietnes satura pārvaldība un tā attēlošana lietotājiem. Šo uzlabojumu mērķis ir atvieglot apdrošināšanas platformas izstrādi, uzlabot sistēmas uzturamību un palielināt eSales efektivitāti. Lai sasniegtu mērķi, eSales tika atbrīvots no nevajadzīgam sistēmas daļām, tika pārveidota datu kopa, lai formāts vairāk līdzinās XML datnēm, uz kuru tā balstās, tika izstrādāts izmaiņu salīdzināšanas rīks un pārveidots eSales redaktors, lai datu ielāde var notikt asinhroni. Papildus tam tika paplašināta redaktora funkcionalitāte, kas atvieglo izstrādātāju darbu.

The present paper describes qualification work “Improvements of web page development tool - eSales” which includes documents such as software requirements specification, software design description and test documentation. In the scope of qualification work several improvements and functional additions were made to an online insurance platform Bamboo development tool eSales. eSales is in Bamboo platform integrated tool, which main functionality is website content management and rendering of that content. The goal of these improvements is to facilitate development of online insurance platform, improve maintainability and increase effectivity of eSales. To achieve the goal eSales was cleaned up from redundant parts of system, data set was refactored so that it reassembles structure of XML files it relies on, new tool was developed that can compare made file changes in eSales and eSales editor was reworked so that data loading is done asynchronously. Also new features were added to editor to make development easier.
Improvements of web page development tool - eSales
Keywords: Datorzinātne; ASP.NET; C#; spējā izstrāde; JavaScript; XML