Dažādas mācību darba formas skolas matemātikas stundā - Velaviča, Laura (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarbā ir iekļauta teorētiskā daļa par pamatizglītības un vidējās izglītības programmas galvenajiem mērķiem un uzdevumiem. Nodaļā par vispārīgās pedagoģijas problēmām ir analizēta netradicionālas mācību stundas ietekme uz skolēnu mācību rezultātiem. Diplomdarba praktiskā daļā ir izstrādāti matemātikas stundu projekti klases un ārpusklases darbam. Stundu projekti ir veidoti no 7. – 12. klasei: 7., 8., 9., 10. un 11. klasei ir katrai vienas stundas projekts, bet 12. klasei ir divi stundu projekti.

The theoretical part of the Diploma Paper holds information about the main objectives and tasks of the elementary education and secondary education programs. The Paper holds a chapter regarding general pedagogy and how the untraditional classes affect pupils. The practical part contains mathematics class’s projects. Class projects have been elaborated for 7th to 12th class. One class project has been elaborated for 7th, 8th, 9th, 10th and 11th class, but two class projects for 12th class.
Various forms of educational work in schools during the mathematics classes
Keywords: Pedagoģija