4 – 5 gadīgu bērnu sadarbības prasmju veicināšana āra nodarbībās. - Eveliete, Elza (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba temats ir 4 – 5 gadīgu bērnu sadarbības prasmju veicināšana āra nodarbībās. Bakalaura darba pētījuma mērķis ir analizēt sadarbības prasmju veicināšanas iespējas āra nodarbībās 4 - 5 gadus veciem bērniem. Bakalaura darbā ietvertas divas teorētiskās nodaļas un viena praktiskā nodaļa – kopā 3 nodaļas un 9 apakšnodaļas. Bakalaura darbā ir izmantotas psihologu un pedagogu atziņas kā, piemēram, A. Špona, M. Montesori, D. Dzintere, I. Stangaine, R.Fišers, G. Svence, I. Jurgena. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, tika veikta literatūras analīze, pedagoģiskā novērošana un statistiskā datu apstrāde. Pētījuma laikā tika novērotas un novertētas bērnu sadarbības prasmes pēc 4 kritērijiem. Pētījuma rezultātā iegūtie dati liecina, ka āra nodarbības sekmē bērnu prasmi sadarboties, ja tiek izvēlētas bērnu interesēm, vecumam atbilstošas nodarbības. Bakalaura darba apjoms: 47 lpp, 5. attēli, 4.tabulas, 45 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: sadarbības prasmes, brīvdabas pedagoģija, bērna attīstība, 4 – 5 gadus veci bērni.

The subject of the bachelor`s thesis: fostering collaboration skills of 4-5 year old children in outdoor activities. The aim of the bachelor`s thesis: to analyse collaboration skill fostering opportunities in outdoor activities for 4-5 year old children. The bachelor`s thesis consists of the theoretical part and the practical part -all together 3 parts. The Bachelor`s thesis summarises and analyses information on the research subject using the findings of psychologists and teachers, such as A. Špona, M. Montesori, D.Dzintere, I. Stangaine, R.Fišers, G. Svence, I. Jurgena. Literature analysis, pedagogical observation and statistic data processing were used to achieve the aim. In practice, childrens cooperation skills were observed and assessed based on four criteria. The practical research is carried out in 2 stages - before and after the pilot pedagogical activity. The data obtained from the research shows that the outdoor activities foster children’s skills to collaborate if the lessons been chosen appropriately for the children`s interests and age group. The extent of the bachelor`s theses: 47 pages, 5 pictures, 4 tables, 47 literature sources.
Fostering collaboration skills of 4-5 year old children in outdoor activities.
Keywords: Skolas pedagoģija; Sadarbības prasmes; Brīvdabas pedagoģija; Bērna attīstība; 4 - 5 gadus veci bērni