Gaisa aerosolu daļiņu elektroķīmiskās impedances spektru analīze - Baitimirova, Margarita (Latvijas Universitāte, 2011)
Darbā veikta elektroķīmiskās impedances spektru analīze Rīgas pilsētvides gaisa smalkajām un rupjajām aerosolu daļiņām, kas uzkrātas uz stikla šķiedras filtriem. Pēc aerosolu daļiņu paraugu priekšapstrādes tika uzņemtas cikliskās voltamperogrammas, impedances spektri un dubultslāņa kapacitātes spektri. Impedances spektru analīzei izmantota ekvivalento shēmu metode un statistiskā metode. Analizējot impedances un dubultslāņa kapacitātes spektrus, novērtēta aerosolu daļiņu izmēra, piesārņojuma, ogles un pārējo sastāvdaļu ietekme uz parauga virsmas raksturu.

The current work is dedicated to electrochemical spectra analysis of fine and coarse airborne particulate matter sampled on the glass fibre filters in Riga city air. The cyclic voltammogram, impedance spectra and double-layer capacitance spectra of particulate matter were obtained after the sample pre-treatment. Equivalent circuit method and statistic method were used for impedance spectra analysis. Airborne particulate matter size, pollution, carbon and other components’ impact on the surface character was evaluated, analyzing impedance spectra and double-layer capacitance spectra.
Elektrochemical impedance spectra analysis of airborne particulate matter
Keywords: Ķīmija