Android viedtālrunis kā saskarne Arduino platformai - Voronovs, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2012)
Mūsdienās arvien vairāk pieaug viedtālruņu un planšetdatoru popularitāte un iespējams, ka nākotnē mobilās iekārtās aizstās portatīvos datorus, jo tos ir viegli ielikt somā un paņemt līdzi visur, kur dodies. Mobilās aplikācijas sniedz plašas izklaides un izglītošanās iespējas iekārtu īpašniekiem. Daļā gadījumu, aplikācija tiek izmantota, lai kontrolētu kādu uz mikrokontroliera bāzētu iekārtu. Bakalaura darbā ir izpētītas Android viedtālruņa savienošanas iespējas ar Arduino prototipēšanas platformām un kādas jaunas iespējas tas piedāvā. Ka arī, šī darba ietvaros tika izstrādāts projekts „Arduino Car”, kas apvieno kopā Android viedtālruni un bāzēto uz Arduino platformas radio vadāmo mašīnu.

Smartphones and tablet PCs are becoming increasingly popular, and, perhaps, in near future, mobile devices will replace laptops, because they are convenient to carry with you wherever you go. Mobile applications provide a great entertainment and education opportunities to their owners. There are cases, when smartphone application controls microcontroller-based devices. In this paper author explores opportunities of Android-based smartphones to connect to Arduino prototyping platform and received additional benefits of such interconnection. Additionally, "Arduino Car" project was implemented during this research. It combines together Android-based smartphone and remotely controllable car prototyped with Arduino.
Android smartphone as a user interface for an Arduino platform
Keywords: Datorzinātne