K-kastu analīze - Ķirpis, Rolands (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā pētīts jautājums, kādas kastes jeb paralēlskaldņus var salikt no K-tetrakubiem. Problēmas risināšanai izstrādāta datorprogramma, kas pārbauda, vai kaste ar uzdotiem izmēriem ir saliekama no K-tetrakubiem. Vispirms tiek meklētas K pirmkastes, pēc tam tiek noskaidrots, kādas K-kastes var salikt no iegūtajām K pirmkastēm. Rezultāti doti zīmējumu un programmas izdruku veidā.

The boxes that can be filled with K tetracubes (K boxes) are considered in this work. The computer programme has been elaborated to determine whether a given box is a K box. First of all K primes are found, then boxes consisting of these K primes are determined. Solutions for all K primes are given in the form of the schematical pictures or printouts from the programme.
Analysis of K-boxes
Keywords: Matemātika