Ārvalstu tiešo investīciju piesaiste reģionu attīstībai. - Inķēna, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā „Ārvalstu tiešo investīciju piesaiste reģionu attīstībai” ir analizēta ĀTI dinamika, apjoms dažādos Latvijas reģionos un izcelsmes valstis. Darba mērķis ir izvērtēt ĀTI piesaisti Latvijas reģionos, rast skaidrojumu atšķirībai un izstrādāt priekšlikumus situācijas uzlabošanai. Pirmajā daļā autore aplūko ĀTI no teorētiskā aspekta, otrajā daļā tiek analizēta ĀTI piesaistes politika un sadalījums pa nozarēm. Trešajā daļā tiek vērtēti Latvijas investīciju vidi raksturojošie faktori, detalizēti aplūkots ĀTI sadalījums pa reģioniem un lielākie investori katrā reģionā. Darba noslēgumā autore izsaka savus secinājumus un priekšlikumus. Bakalaura darba apjoms ir 63 lappuses, tajā ir 40 attēli un 32 izmantotie literatūras avoti.

The theme of bachelor’s paper is „Foreign direct investment attachment for regional development”, paper analyzes dynamics of FDI, magnitude in different regions of Latvia and countries of origin. The objective of this work is to research FDI attachment in regions of Latvia, seek clarification of difference and develop suggestions for situation improvement. In the first chapter author deals with theory of FDI, second chapter analyzes attraction policy of FDI and division by sectors. The third section estimates determinants of FDI in Latvia, evaluates FDI division by regions and main investors in each region. In the end of the paper author states conclusions and proposals. The paper consists of 63 pages, 40 figures and 32 references.
Foreign direct investment attachment for regional development.
Keywords: Vadībzinātne; ārvalstu tiešās investīcijas; reģionālā attīstība; investīciju nozares; investori