Maskavas forštates identitātes veidojošie faktori - Jejsa, Signe Valentīna (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī bakalaura darba mērķis ir noskaidrot, kas jauniešu un apkaimes aktīvistu vidū, ir noteicošie faktori Maskavas forštates identitātes veidošanā. Ar daļēji strukturētām intervijām, tika noskaidroti šie faktori un pamatoti ar izvēlētajām teorijām, kas ir sociālā kapitāla teorija, cilvēkkapitāla teorija un vietas-identitātes teorija. Darba pētnieciskajā daļā tika veiktas deviņas, daļēji strukturētas intervijas, kā arī dokumentu analīze. Tika pētītas apkaimes priekšrocības, nepilnības, ģeogrāfiskā lokācija, apkaimes attīstība un iedzīvotāju piederības sajūtu veidošanās. Tika secināts, ka līdz šim apkaimes identitāti raksturoja vēsturiskie notikumi, tomēr šobrīd veidojas jauna identitāte, raksturojot apkaimi kā apkaimi ar lielu potenciālu kļūt par pieprasītu dzīvesvietu iedzīvotājiem.

The aim of this bachelor thesis is to find out what are the determining factors in the identity formation of Moscow suburb among young people and neighbourhood activists. Through semi-structured interviews, these factors were identified and supported by the theories chosen, which are social capital theory, human capital theory and place-identity theory. The research part of the thesis consisted of nine semi-structured interviews and document analysis. The strengths, weaknesses, geographical location, neighbourhood development and residents' sense of belonging were explored. It was concluded that the identity of the neighbourhood has so far been characterised by historical events, but that a new identity is now emerging, describing the neighbourhood as having great potential to become a desirable place for residents to live.
Identity forming factors in the Moscow suburb
Keywords: Socioloģija; Maskavas forštate; Identitāte; Jaunieši; Sociālais kapitāls