Testēšana un automatizēta testēšana - Jagodins, Vadims (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā tiek aprakstīta testēšana, tās veidi, vēsture, detalizēti aprakstīts katrs testēšanas veids, tā nepieciešamība testēšanas procesā. Dots baltās un melnās kastes testēšanas salīdzinājums. Ir aprakstīti testēšanai nepieciešamie līdzekļi, testu skripti, testu gadījumi, plāni. Ir veikts testēšanas automatizācijas instrumentu galveno ražotāju apskats, kā arī manuālās testēšanas rīku apskats, veikts arī manuālās un automatizētās testēšanas salīdzinājums, ieguvumi, zaudējumi. Ir aprakstīts kā es, strādājot par testu inženieri, organizēju savu darbu un kādas programmas es izmantoju savam darbam, un secinājumi. Ir aprakstīts automatizēto testēšanas rīku salīdzinājums un darbība, kā arī izveidoti skripti. Esmu aprakstījis savu izstrādāto mehānismu, kā var testēt datu bāzes procedūras.

In this work is reviewed testing and automated testing subject. Described testing, types of testing, testing history, detailed review of testing types, necessity of them in testing process. Given comparison of black-box and white-box testing. Described testing environment like test scripts, test cases, plans. Reviewed main manufacturer’s tools for automated testing and also for manual testing, compared manual and automated testing, advantages and disadvantages. Described how I working in test engineer position organize my work and what software I am using for my work, and conclusions. Described comparison and work of automated testing tools and created scripts. Described own made mechanism, how can be made testing of database procedures.
Testing and automated testing
Keywords: Datorzinātne