Reklāmas žanra lingvistiskie un vizuālie līdzekļi Latvijas uzņēmumu mājas lapās - Ločmele, Dana (Latvijas Universitāte, 2011)
Reklāmās tiek izmantotas dažādas stratēģijas, kas veidotas, lai manipulētu ar potenciālajiem pircējiem. Šī pētnieciskā darba mērķis bija noskaidrot vai Latvijas uzņēmumu mājas lapās tiek izmantotas reklāmas žanra stratēģijas. Šī bakalaura darba pētniecikās metodes ietvēra reklāmas un interneta žanru un to raksturīgāko iezīmju teorētisku izpēti, kā arī piecu izvēlēto Latvijas eksportētājuzņēmumu mājas lapu analīzi. Madaras, Latvijas Balzama, Laumas, Laimas un Spilvas mājas lapu analīzē iegūtie dati parādīja, ka Latvijas kompāniju interneta vietnēs atrodamas reklāmas žanra iezīmes, kas ļāva mums secināt, ka mājas lapas tiek izmantotas reklāmas nolūkos. Atslēgvārdi: žanrs, reklāma, digitālais žanrs, uzņēmuma mājas lapa, internets, reklāmas žanra lingvistiskās un vizuālās iezīmes

Advertisements use several strategies that are aimed at manipulating the potential customers. The aim of present bachelor thesis was to investigate whether the strategies of the advertising genre are employed in the web pages of Latvian companies. The research methods comprised the theoretical analysis of the advertising genre and web genres and the features that are typical of these genres and the discourse analysis of 5 selected websites of the Latvian companies that export their goods abroad, namely, the websites of Mádara Cosmetics, Latvijas Balzams, Lauma, Laima and Spilva. The results of the research showed that the websites of Latvian companies comprise several features typical of the advertising genre. This allowed us to conclude that the websites of the companies are used as advertisements. Key words: genre, advertisement, digital genre, company website, the Internet, linguistic and visual means of advertising genre
Linguistic and Visual Means of the Advertising Genre in the Websites of Latvian Companies
Keywords: Valodniecība