eTwinning projektu veidošana un vadība vispārējās izglītības iestādēs caurviju prasmju attīstībai - Bajāre, Līga (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darbā “eTwinning projektu veidošana un vadība vispārējās izglītības iestādēs caurviju prasmju attīstībai” darba autore Līga Bajāre aktualizē un pēta eTwinning projektu vadības ietekmi uz mācību procesu, fokusējoties uz skolēnu caurviju prasmju attīstību. Maģistra darbā pētījuma mērķis ir izpētīt eTwinning projektu veidošanu un vadību vispārējās izglītības iestādēs caurviju prasmju attīstībai. Pētījuma metodes ietver : empīrisko pētījumu. Zinātniskās literatūras analīzes un kvantitatīvo pētījumu, izmantojot aptaujas eTwinning skolu vadītājiem, pedagogiem, skolēnu vecākiem un pašiem skolēniem. Datu apstrādē un analīzē tiek izmantota statistiskā apstrādes metode, kontentanalīze un teorētiskā analīze. Pētījuma rezultāti atklāj, ka eTwinning projektu metodes izmantošana mācību procesā veicina caurviju prasmju attīstību, un to ieteicams iekļaut skolas attīstības plānā kā patstāvīgu mācību metodi. Secinājumi liecina, ka arī skolu vadītājiem ir būtiska loma projektu vadībā, jo aktīva iesaiste veicina skolas kopējo attīstību un uzlabo skolēnu mācību sasniegumus. Atslēgas vārdi: eTwinning, projektu veidošana, projektu vadība, caurviju prasmes, skolas vadība.

In the master's thesis "eTwinning Project Development and Management in General Education Institutions for the Development of Cross-curricular Skills", the author Līga Bajāre addresses and studies the impact of eTwinning project management on the learning process, focusing on the development of cross curricular skills among students. The aim of the research in the master's thesis is to explore the creation and management of eTwinning projects in general education institutions for the development of cross-curricular skills. The research methods include empirical research, scientific literature analysis, and quantitative research involving surveys of eTwinning school coordinators, educators, parents, and students. Statistical processing methods, content analysis, and theoretical analysis are used for data processing and analysis. The results of the research reveal that the use of eTwinning project methods in the learning process promotes the development of cross-curricular skills and it is recommended to include them in the school development plan as an independent learning method. The conclusions indicate that school leaders also play a significant role in project management, as active involvement fosters overall school development and improves students' learning achievements. Keywords: eTwinning, project development, project management, cross-curricular skills, school management.
Creating and managing eTwinning projects for the development of transversal skills in general secondary education institutions
Keywords: Izglītības zinātnes; eTwinning; projektu veidošana; projektu vadība; caurviju prasmes; skolas vadība