Elektroforētiskā nogulsnēšanā iegūtu titāna dioksīda – volframa trioksīda pusvadītāju struktūra, absorbcijas un fotostrāvas mērījumi - Rublāns, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2015)
Elektroforētiskā nogulsnēšanas metodē iegūts TiO2–WO3 divkomponentu savienojuma pusvadītāju materiāls gan vienkāršās iegūšanas un lēto izmaksu dēļ, gan pateicoties tā jūtībai uz elektromagnētiskā starojuma redzamās un ultravioletās daļas, pēdējos gados ir strauji pētīts, jo ļauj aizsargāt metālus no korozijas, sniedz plašus pielietojumus ūdeņraža iegūšanas sistēmās, fotojūtīgu virsmu iegūšanā u.c. pielietojumos. Bakalaura darbā tiek ar Ramana izkliedi pārbaudīta elektroforētiskā nogulsnēšanas metodē iegūtu TiO2–WO3 divkomponentu savienojumu pusvadītāju materiālu struktūra, salīdzinot rezultātus ar citiem literatūrā atrodamiem struktūras analīzes rezultātiem. Tika mērīta iegūtajiem TiO2–WO3 materiāliem absorbcija gan redzamajā, gan ultravioletajā elektromagnētiskā starojuma diapozonā. Tāpat tiek mērītas TiO2–WO3 materiāliem fotostrāvas, kas balstās uz atvērtās ķēdes potenciālu un strāvas blīvumu mērījumiem kārtiņās pie dažādiem gaismas filtriem.

TiO2-WO3 bicomponent compound semiconductor material obtained by electrophoretic deposition method as a result of its simplicity and cheap costs and due to its sensitivity to electromagnetic radiation in the visible and ultraviolet range, the last few years has been rapidly researched, because it allows to protect metals from corrosion, provides a wide range of applications for hydrogen obtaining systems, photosensitive surface obtainment etc. applications. In this bachelor thesis the Raman scattering was used to verify structure of TiO2-WO3 bicomponent compound semiconductor material obtained by electrophoretic deposition method, which was compared with the other structure analysis results from literature. Absorbance for TiO2-WO3 materials was carried out in the visible and ultraviolet electromagnetic radiation range. Photocurrents, which were based on the open circuit potential and current density measurements were obtained using different light filters for TiO2-WO3 materials.
Absorbance, structure and photocurrent measurements of titanium dioxide – wolfram trioxide semiconductors obtained by electrophoretic deposition
Keywords: Fizika; PUSVADĪTĀJI; ELEKTROFORĒTISKĀ NOGULSNĒŠANA; RAMANA IZKLIEDE; ABSORBCIJA; ATVĒRTĀS ĶĒDES POTENCIĀLS