5-6 gadīgo bērnu kustību koordinācijas attīstības veicināšana šķēršļu joslās - Saveļjeva, Arina (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma: 5-6 gadīgo bērnu kustību koordinācijas attīstības veicināšana šķēršļu joslās. Darba autore: Arina Saveļjeva. Pētījuma mērķis: pētīt informācijas avotus un literatūru par koordināciju un šķēršļu joslām un sekmēt 5-6 gadīgo bērnu koordinācijas attīstību, izmantojot šķēršļu joslas. Darbs sastāv no divām daļām- teorētiskās un empīriskās. Darba teorētiskā daļā, atsaucoties uz daudzu autoru atziņām, tiek analizēti un apkopoti literatūras un informācijas avoti par kustību koordināciju, tās veicināšanas iespējām, kā arī izzināta pamatkustību izmantošana un to pielietošana šķēršļu joslās. Empīriskajā pētījumā tika izmantota pedagoģiskā novērošana, izveidojot kritērijus, kas nodrošināja kustību koordinācijas izvērtēšanas iespējas, pedagoģiskais darbs, kura laikā tika mērķtiecīgi strādāts, lai sekmētu pirmsskolēnu kustību koordinācijas attīstību. Iegūto rezultātu apstrādei un vizualizēšanai tika pielietota matemātiskā datu apstrāde. Papildu tam, tika veikta intervija ar pirmsskolas izglītības sporta skolotāju, lai noskaidrotu viņas viedokli par konkrētās fiziskās īpašības veicināšanu pirmsskolā. Pētījuma rezultātā tiek secināts, ka šķēršļu joslas pielietošana pirmsskolas sporta nodarbībās, attīsta bērnu kustību koordināciju, uzlabo pamatkustības un sekmē citu dzīves vajadzīgo prasmju apguvi. Bakalaura darba apjoms: 48 lpp., darbā iekļautas 13 tabulas un 27 attēli, darba izstrādē izmantoti 34 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: pirmsskolēns, koordinācija, šķēršļu joslas, attīstība.

Topic of the bachelor's work: promoting the development of movement coordination of 5-6-year-old children in obstacle courses. Author of the work: Arina Savelieva. Objective of the study: to study information sources and literature about coordination and obstacle courses and to promote coordination development of 5-6-year-old children using obstacle courses. The work consists of two parts - theoretical and empirical. In the theoretical part of the work, referring to the knowledge of many authors, the sources of literature and information on the coordination of movements, the possibilities of its promotion, as well as the known use of basic movements and their application in obstacle courses are analyzed and collected. In the empiricaly part of work was used pedagogical observation, creating that provided opportunities for evaluating movement coordination, pedagogical work, during which purposeful work was done to promote the development of preschoolers' movement coordination. Mathematical data processing was used to process and visualize the obtained results. In addition, an interview was conducted with a preschool sports teacher to find out her opinion on the promotion of specific physical characteristics in preschool. As a result of the research, it is concluded that the use of the obstacle course in preschool sports classes develops the coordination of children's movements, improves basic movements and promotes the learning of other necessary life skills. The scope of the bachelor's work: 48 pages, the work includes 13 tables and 27 pictures, 34 literature sources were used in the development of the work. Key words: Preschool, coordination, obstacle courses, development.
Development of coordination in children 5-6 years old with the help of the obstacle course
Keywords: Izglītības zinātnes; Pirmsskolēns; Koordinācija; Šķēršļu joslas; Attīstība