Televīzijas ziņu raidījumu analīze: TV3 ziņu un LTV1 "Panorāmas" dienaskārtības salīdzinājums - Jaunslaviete, Paula (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba “Televīzijas ziņu raidījumu analīze: TV3 ziņu un LTV1 “Panorāmas” dienaskārtības salīdzinājums” mērķis ir noskaidrot TV3 ziņu un LTV1 ziņu raidījuma “Panorāma” dienaskārtības, kā arī salīdzināt tās savā starpā. Tāpat arī darba mērķis ir noskaidrot biežāk izmantotos rāmējumus katrā no ziņu raidījumiem. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti pieci pētnieciskie jautājumi. Lai tos noskaidrotu, tika gūts teorētiskais pamats, balstoties uz Maksvela Makkomba, Ērvinga Gomfaņa, Entmana, Hallahana Pētījuma metodoloģijā izmantota kvantitatīvā kontentanalīze, kā arī Valkeberga un Semetko rāmējuma analīze. Rezultātos noskaidrots, ka dienaskārtība TV3 ziņās un LTV1 ziņu raidījumā “Panorāma” ir līdzīga, tomēr katrs no raidījumiem piedāvā savu skatījumu par konkrētajiem tematiem, tāpat tie mēdz veidot arī oriģinālmateriālus. Visbiežāk izmantotie ziņu rāmējumi abos ziņu raidījumos ir konflikta rāmējums, atbildības rāmējums un personas interešu, morāles rāmējumi.

Analysis of the bachelor's work “Television news broadcasts: TV3 news and LTV1 “Comparison of the Panorāma” agenda aim at clarifying the agendas of TV3 news and LTV1 news broadcast “Panorāma” and comparing them with each other. The aim of the work is also to find out the most commonly used news frames in each of the news broadcasts. To reach the target, there were raised five research .The theoretical basis for this was based on the methodology of Maxwell McComb, Erving Goffman, Entman and Hallahan. The methodology of frame analysis was based of approach of Valkeberg and Semetko. The results shows that the TV3 news and LTV1 news programme “Panorāma” and their agendas are similar, but each of the broadcast offers a different view of the topics. The most commonly used news broadcasts in both news broadcasts are conflict frame, responsibility fram and a person's interest and morality frames.
Analysis of television news broadcasts: comparison of TV3 news and LTV1 “Panorāma” Agenda
Keywords: Komunikācijas zinātne; ziņu raidījumi; mediju dienaskārtība; TV3 ziņas; LTV1 Panorāma; ziņu rāmējuma veidi