Biomedicīnas ētikas tematikas komunikācija žurnālā "Ieva" (1997-2011) - Batare, Lidija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā „ Biomedicīnas ētikas tematikas komunikācija žurnālā " Ieva" (1997 – 2011)”, ir atlasītas un analizētas ar biomedicīnas ētiku saistītās publikācijas četrpadsmit gadu laika periodā. Darba mērķi.s ir uzzināt, kā biomedicīnas ētikas tematika ir komunicēta sievietēm veltītajā izdevumā, nošķirot katru šīs ētikas nozares problēmjautājumu atsevišķi ( eitanāzija, klonēšana, transplantācija ģenētiskā diagnostika, gēnu terapija, embrija tiesības un aborts, plastikas ķirurģija un dzimuma maiņa). Darba mērķu sasniegšanai ir izmantotas divas sociālo zinātņu pētniecības metodes – kontentanalīze un rāmējuma pieeja. Atslēgvārdi: zinātnes komunikācija, biomedicīnas ētika, rāmējumi, sieviešu žurnāli.

The theme of the Bachelor Thesis is „ Biomedicine ethics communication in magazine " Ieva" ( 1997 – 2011)”. Publications about biomedical ethics theme were collected and analysed within fourteen years period. In the theoretical part of the thesis overview of issues of biomedical ethics within the aspect of science communication is presented. Two reseasch methods were used - content analysis and framing approach. The aim of the thesis is to find out how the theme of biomedical issue is communicated within the magazine devoted to women by separating each of the issue of this ethical sphere ( euthanasia, cloning, transplantation, genetic diagnostics, gene therapy, fetal rights and abortion, plastc surgery, gender change - trassexuality) Keywords: science communication, biomedical ethics, framing, women magazines.
Biomedicine ethics communication in magazine "Ieva" (1997-2011)
Keywords: Komunikācijas zinātne