Vikipēdija un tās izmantošana studiju procesā - Kleinšmite, Ilze (Latvijas Universitāte, 2015)
Vikipēdija ir daudzvalodu, bezmaksas tiešsaistes enciklopēdija, kura tika izveidota 2001. gadā, un tās popularitāte ir tikai augusi kopš tās pastāvēšanas brīža. Bakalaura darba „Vikipēdija un tās izmantošana studiju procesā” mērķis ir noskaidrot, vai Vikipēdija tiek izmantota pamatstudiju procesā. Bakalaura darbu veido piecas nodaļas. Šajā pētījumā izmantotas divas pētniecības metodes – anketēšana un intervēšana. Darbā raksturota Vikipēdijas vēsture, informācijas sabiedrība un tīmeklis 2.0. Pētījuma rezultāti rāda, ka Vikipēdija tiek izmantota studiju procesā un pārsvarā pētījuma sākumposmā, kā arī, ka Vikipēdija tiek uzskatīta par daļēji kvalitatīvu informācijas avotu.

Wikipedia is free online, multilanguage encyclopedia, which started in year 2001, and it`s popularity has grown since. Objective of this bachelor work „Wikipedia and its usage in study process” is to find out whether students use Vikipedia in their study process. Bachelor theses is structured in five chapters. In this theses author used two research methods - questionnaire and interviewing. The bachelor work describes history of Wikipedia, information society and web 2.0. The results of research show that Wikipedia is commonly used in study process, and mostly in research beggining, also that Wikipedia is percieved as partly qualitative information source.
Wikipedia and its usage in study process
Keywords: Bibliotēkzinātne; Vikipēdija; Vikipēdijas izmantošana; studenti; studiju process