Tīmekļa pakalpes uzlabošana, izmantojot .NET Core un konteineru tehnoloģijas - Ķude, Amanda Gabriēla (Latvijas Universitāte, 2020)
Attīstoties tehnoloģijām, parādoties jauniem risinājumiem un mainoties prasībām, ir nepieciešams pielāgot un uzlabot jau esošo programmatūru. Viens no mūsdienās izmantojamiem risinājumiem ir konteinerizācija, kas padara vienkāršāku sistēmu mērogojamību un līdz ar to arī uzturēšanu. Lai pilnvērtīgāk izmantotu konteinerizācijas priekšrocības var pielietot .NET Core ietvaru, kurš nodrošina sistēmas neatkarību no izvēlētās platformas. Darba mērķis ir izpētīt tīmekļa pakalpes uzlabošanas iespējas, izmantojot .NET Core ietvaru un konteineru tehnoloģijas. Tā sasniegšanai tika izpētītas .NET Core ietvara iespējas un process, kā veikt pāreju no .NET Framework uz .NET Core, kā arī izpētīta pieejamā literatūra par konteineru tehnoloģiju. Darba rezultātā tika veikta tīmekļa pakalpes migrēšana uz .NET Core ietvaru un ievietošana konteinerī.

As technology evolves, new solutions emerge, and requirements change, it is necessary to adapt and improve existing software. One of the solutions used today is containerization, which simplifies the scalability of systems and thus also maintenance. To take full advantage of containerization, you can use the .NET Core framework, which ensures the system's independence from the chosen platform. The aim of the work is to explore the possibilities of improving the web service using .NET Core framework and container technologies. To achieve this, the possibilities of the .NET Core framework and the process of making the transition from the .NET Framework to the .NET Core were studied, as well as the available literature on container technology. As a result, the web service was migrated to the .NET Core framework and placed in a container.
Web service improvement using .NET Core and container technologies
Keywords: Datorzinātne; konteineri; .NET Core; ietvars; konteinerizācija; Docker