Nelikumīgas medības - Baronete, Regina (Latvijas Universitāte, 2013)
Noziedzīgiem nodarījumiem pret dabas vidi jebkurā valstī ir liela nozīme. Šajā darbā ir izskatīts viens no nodarījumiem pret dabas vidi – nelikumīgas medības, kuras regulētas pēc 1998.gada 17.jūnija Krimināllikuma 112.panta. Analizējot Krimināllikuma 112.panta sastāvu, tika noskaidrots nelikumīgu medību objekts, objektīvā puse, subjekts un subjektīvā puse. Tomēr dažādās valstīs šī noziedzīgā nodarījuma regulējums atšķiras, tāpēc tika noskaidrots Vācijas, Austrijas, Igaunijas, Lietuvas un Armēnijas regulējums. Veicot darba mērķa izpēti ir izmantoti juristu zinātniskie darbi, tiesu prakse, Latvijas Republikas un citu valstu normatīvie akti. Atslēgvārdi: vēsture, nelikumīgas medības, analīze, salīdzinājums, būtiskais kaitējums.

Offenses against the environment are important in any country. In this bachelor's diploma author takes a look at offenses against the environment - illegal hunting, which are governed by Article 112 of the Criminal Law of 17 June 1998. Managing Criminal law Article 112, legal analysis found illegal hunting object, objective signs, subject and subjective signs. However, in different countries the crime legislation is different, because author analyzed German, Austrian, Estonian, Lithuanian and the Armenian legislation of this crime. To meet the aim of the bachelor’s diploma author used legal research papers, case law, Latvian and foreign laws. Keywords: history, illegal hunting, analysis, comparison, substantial harm.
Illegal hunting
Keywords: Juridiskā zinātne