Latvijas apdrošināšanas tirgus prognozēšana - Buimova, Marija (Latvijas Universitāte, 2014)
Apdrošināšana ir efektīvs riska mazināšanas instruments, tā ir pārliecība šodienai un ieguldījums nākotnei, kas sniedz plašas rīcības iespējas. Apdrošināšana ir veids, ka persona var nodrošināt pamatvajadzību – drošību – pasargāt sevi un savas intereses. Apdrošināšanas loma valsts tautsaimniecībā raksturo šīs valsts ekonomisko izaugsmes pakāpi. Atslēgvārdi: APDROŠINĀŠANAS VĒRTĪBA, APDROŠINĀŠANAS NOZARES DARBĪBAS PAMATRĀDĪTĀJI Pētījuma mērķis ir izpētīt Latvijas apdrošināšanas nozares attīstību dinamikā, noteikt darbības pamatrādītājus un prognozēt to attīstību nākotnē. Apdrošināšanas nozares attīstība ir cieši saistīta ar valsts ekonomikas attīstību, patērētāju uzskatiem un izmaiņām likumdošanā. Darbs sastāv no 80 lappusēm, 34 attēliem.

Insurance is an effective risk mitigation tool, it is the belief today and investment in the future that provides extensive opportunities for action.Insurance is a way for a person to provide basic needs - safety - protect yourself and your interests. Insurance role in the economy characterized with country's economic growth. Keywords: INSURANCE VALUE, INSURANCE SECTORS PERFORMANCE INDICATORS. The study aims to explore the Latvian insurance sector dynamics, identify key indicators and predict their future evolution. The insurance industry development closely linked with the country's economic development, consumer perceptions and changes in legislation. The work consist of 80 pages, 34 figures.
Latvian Insurance market forecast
Keywords: Vadībzinātne