Vispārējās fiziskās sagatavotības attīstīšana izmantojot sporta spēļu elementu pilnveidi vidusskolā ar līdzsvara un kordinācijas elemntiem - Feldmanis, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2023)
Diplomdarba autors ir Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Skolotāju izglītības nodaļas 2. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Skolotājs” students Raimonds Feldmanis. Diplomdarba mērķis ir pētīt un izanalizēt, vai iespējams uzlabot skolēnu fizisko sagatavotību, līdzsvaru un koordināciju, integrējot sporta stundās basketbola pamatpaņēmienu vingrinājumus. Ņemot vērā teorētisko literatūras izpēti, secināts, ka skolēnu līdzsvara un koordinācijas uzlabošanai var izmantot basketbola spēles pamatelementus un izstrādāt vingrinājumus. Pētījuma ietvaros atbildot uz pētījuma jautājumu, veicot vingrinājumus 3 reizes nedēļā pa 20 minūtēm, kuru pamatā basketbola pamatpaņēmieni, var uzlabot skolēnu līdzsvara un koordinācijas spējas. To apstiprina veiktais eksperiments, kas pierāda, ka skolēnu līdzsvars uzlabojās vidēji par 20,26 procentiem.

The author of the diploma thesis is Raimonds Feldmanis, a student of the 2nd level professional higher education study program "Teacher" of the Teacher Education Department of the Faculty of Pedagogy, Psychology and Art of the University of Latvia. The aim of the Diploma thesis is to study and analyze possible ways to improve the physical fitness of students in sports lessons by integrating exercises of basic basketball techniques with elements of coordination and balance. Taking into account the theoretical research of the literature, it was concluded that the basic elements of the basketball game can be used and exercises can be developed to improve the balance and coordination of students. In response to the research question, performing exercises 3 times a week for 20 minutes based on basic basketball techniques can improve students' balance and coordination abilities. This is confirmed by an experiment that shows that students' balance improves by 20,26 percent.
Development of General Physical Fitness Using the Improvement of Elements of Sports Games in High School with Elements of Balance and Coordination
Keywords: Izglītības zinātnes; Līdzsvars; Koordinācija; Basketbols; Pamatpaņēmieni; Vingrinājumi