Latvijas tiesu nolēmumi pēc Eiropas Savienības tiesas sniegtajiem prejudiciāliem nolēmumiem - Bogane, Ieva (Latvijas Universitāte, 2018)
Prejudiciālā nolēmuma institūts ir jau plaši pētīts, tomēr mazāk uzmanības tikusi pievērsta tā sekām, līdz ar to darba mērķis ir analizēt, kādas un cik saistošas ir prejudiciāla nolēmuma sekas uz dažādiem subjektiem - iesniedzējtiesu, pārējām Eiropas Savienības dalībvalstīm un pašu Eiropas Savienības Tiesu, kā arī, pētot Latvijas tiesu praksi, noteikt, cik veiksmīgi Latvijas tiesas izmanto prejudiciālā nolēmuma institūtu un ievēro Eiropas Savienības Tiesas sniegto atbildi, izskatot lietu jau pēc prejudiciālā nolēmuma procedūras. Darba rezultātā autore nonākusi pie secinājumiem par Latvijas tiesu praksi prejudiciālo nolēmumu procedūras piemērošanā.

Preliminary ruling procedure has already been extensively studied, yet less attention has been paid to its effects, therefore the aim of the Thesis is to analyze what are the effects of preliminary rulings and how binding they are on the referring court, the rest of national courts of the European Union and the Court of Justice of the European Union itself, as well as determine how successful the courts of Latvia are in the use of preliminary ruling procedure and how well they follow the response provided, by researching Latvian case law. As a result, the author of the Thesis comes to conclusions about the practice of the courts of Latvia in their use of preliminary ruling procedure.
Decisions of courts of Republic of Latvia following preliminary rulings issued by the Court of Justice of the European Union
Keywords: Juridiskā zinātne; prejudiciāls jautājums; prejudiciāls nolēmums; Eiropas Savienības Tiesa; tiesu prakse; Latvija