SIA „Eurorisk Latvija" finanšu analīze - Vējiņš, Normunds (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba tēma ir SIA „Eurorisk Latvia” finanšu analīze. Diplomdarba mērķis ir uz finanšu analīzes teorētisko aspektu izpētes un SIA „Eurorisk Latvia” finanšu stāvokļa novērtēšanas pamata izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Pirmajā darba nodaļā autors apskata finanšu analīzes teorētiskos aspektus. Darba otrā daļa sastāv no SIA „Eurorisk Latvia” vispārīga raksturojuma. Trešajā nodaļā tiek veikts uzņēmuma finansiālā stāvokļa novērtējums un finanšu koeficenti salīdzināti ar vēlamajām teorētiskajām robežām un nozares vidējiem rādītājiem. Darba nobeigumā autors, pamatojoties uz iepriekš veikto analīzi, izdara secinājumus par uzņēmuma finanšu stāvokli un izvirza priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Kapitāla struktūra apskatāmajā laika periodā neatbilst vēlamajām teorētiskajām robežām, tomēr tas, pēc autora domām, ir saistīts ar nozares specifiku. Likviditātes un līdzekļu aprites rādītāji ir normas robežās, toties uzņēmuma rentabilitāte ir negatīva, tas strādā ar zaudējumiem, lai to uzlabotu ir jāveicina apgrozījuma pieaugums un jāsamazina izmaksas. Pētījuma periods ir izvēlēts 2 gadi un 4 mēneši, t.i. no 2006. gada augusta, kad tika dibināts uzņēmums, līdz 2008. gada beigām. Darbs sastāv no 4 nodaļām un 10 apakšnodaļām, tā apjoms ir 59 lappuses un ir iekļauti 12 attēli, 17 tabulas un 14 formulas. Atslēgas vārdi: analīze, rentabilitāte, likviditāte, rādītāji.

The theme of the diploma paper is financial analysis of company Eurorisk Latvia Ltd. The goal of the diploma paper is to propose suggestions to improve company’s financial state. Suggestions will be based on research of academic aspects of financial analysis and Eurorisk Latvia Ltd. financial state. In first chapter author researches academic aspects of financial analysis. Second chapter contains of Eurorisk Latvia Ltd. general description In third chapter author research financial state of Eurorisk Latvia Ltd. Findings are compared to preferable academic borders and average findings in industry. At the end of the paper, author, based on analysis, gives conclusions about financial state of company and proposes suggestions which will improve company’s financial state. Company’s capital structure doesn’t fit in preferable academic borders, but that’s, based on author is because of specific features of industry. Liquidity ratio and funds flow are in preferable academic borders, but profitableness is negative, company is working with losses. To improve that, company should improve increase of returns and decrease costs. Time period of analysis are 2 years and 4 months. Starting from August 2006, when company was founded, till end of year 2008. Paper contains 4 chapters and 10 subdivisions. It contains of 59 pages and there are 12 pictures, 17 tables and 14 formulas in it. Key words: financial analysis, profitableness, liquidity, financial showings.
Financial analysis of company Eurorisk Latvia Ltd
Keywords: Ekonomika