IT struktūra ražošanas jaunuzņēmumam - Skarbinika, Amanda (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba “IT struktūra ražošanas jaunuzņēmumam” izstrādes mērķis ir izveidot un uzturēt pilnvērtīgu un produktīvu IT struktūru, kas atbilst ražošanas jaunuzņēmuma prasībām un vajadzībām, un spēj augt līdzi uzņēmumam. Kvalifikācijas darbā tiek izklāstīta risinājumu plānošana, to pielāgošana uzņēmuma prasībām un īstenošana. Risinājuma ieviešanā ietilpst interneta pieslēguma ieviešana, interneta un lietošanas datu konfigurēšana, jaunieviesto ierīču apskats, failu servera izveide, mākoņpakalpojuma ownCloud piedāvāto pakalpojumu apskats un iestatīšana, to uzturēšana, kā arī e-pasta adrešu un mājaslapas pārvaldīšana. Darba izstrādes procesā gūtas zināšanas par ownCloud platformu, kā arī gūta pieredze ar failu servera izveidi, mājaslapas un e-pasta adrešu pārvaldīšanu.

The aim of developing the qualification paper “IT structure for a production start-up” is to create and maintain a full-fledged and productive IT structure that meets the requirements and needs of the production start-up and is able to grow with the company. The qualification paper describes the planning of solutions, their adaptation to the requirements of the company and their implementation. Implementing the solution includes setting up an Internet connection, configuring Internet and usage data, reviewing newly deployed devices, setting up a file server, reviewing and setting up services offered by the ownCloud cloud service, and managing email addresses and website. During the development of the work, knowledge about the ownCloud platform was gained, as well as experience with creating a file server, managing websites and e-mail addresses.
IT structure for manufacturing startup
Keywords: Datorzinātne; attālināts darbs; administrēšana; mākoņpakalpojumi; failu serveris