Ziepniekkalna sasniedzamība izmantojot Rīgas sabiedrisko transportu - Šķiņķe, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Sasniedzamība ir būtisks sabiedriskā transporta un pilsētas sistēmas kvalitātes indikators. Bakalaura darbā „Ziepniekkalna sasniedzamība, izmantojot Rīgas sabiedrisko transportu” analizēta perifēro apkaimju sasniedzamība attiecībā pret centru, pārvietojoties ar sabiedrisko transportu, kā etalonteritoriju izmantojot Ziepniekkalna apkaimi. Bakalaura darba mērķis ir izvērtēt Rīgas sabiedriskā transporta tīkla struktūru no apkaimju sasniedzamības viedokļa un sniegt iespējamos risinājumus tās optimizācijai. Pētījuma rezultāti norāda uz to, ka perifēro apkaimju savstarpējā sasniedzamība ar pilsētas centru ir vērtējama kā laba, savukārt perifēro apkaimju savstarpējā sasniedzamība un iekšējā apkaimju sasniedzamība būtu jāuzlabo. Atslēgas vārdi: pilsēta, sabiedriskais transports, apkaimes, sasniedzamība.

Accessibility is a significant quality indicator of a transport and city system. In the bachelor thesis “Accessibility of Ziepniekkalns neighborhood by Riga public transportation” peripheral neighborhood accessibility by public transportation in relation to the city center is analyzed. The aim of bachelor thesis is to assess the structure of Riga public transportation network in a neighborhood context and offer possible solutions for the optimization of the transport system. The results of the research show that peripheral neighborhood accessibility and connections with the city center are satisfactory, but peripheral neighborhood reciprocal accessibility and peripheral neighborhood inner accessibility should be improved. Keywords: city, public transportation, neighborhoods, accessibility.
Accessibility of Ziepniekkalns by Riga Public Transport
Keywords: Ģeogrāfija