VAS „Latvijas Pasts” iekšējā komunikācija un darbinieku motivācija - Vītoliņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs ir par VAS “Latvijas Pasts” iekšējo komunikāciju un darbinieku motivāciju. Darbā tiek pētīti faktori un starppersonu komunikācijas motīvi, kas ietekmē darbinieku motivāciju vai, gluži pretēji, kalpo kā svarīgākie demotivācijas faktori. Darba mērķis ir izpētīt, kā organizācijā notiekošā komunikācija ietekmē darbinieku motivāciju, īpašu uzmanību pievēršot nemonetāriem motivācijas aspektiem. Darbs sastāv no trīs daļām: pirmā daļa ir teorijas apskats, kas sakņojas komunikāciju teoriju, uzvedības ekonomikas, kā arī ar motivācijas un apskatā. Otrajā daļā tiek veikts empīriskais pētījums par komunikācijas ietekmi uz darbinieku motivāciju, trešajā daļā tiek izklāstīti pētījuma rezultāti un izdarīti secinājumi. Atslēgas vārdi: komunikācija, motivācija, VAS „Latvijas Pasts”, FIRO teorija, uzvedības ekonomika, kognitīvā disonanse.

The bachelor's thesis is about internal communication and employee motivation at SJSC "Latvijas Pasts". The bachelor's thesis studies the factors and interpersonal communication motives that influence employee motivation or, on the contrary, serve as the most important demotivation factors. The aim of the work is to study how communication in an organization affects employee motivation, paying special attention to non-monetary aspects of motivation. The work consists of three parts: the first part is a theory review, rooted in communication theory, behavioral economics, and motivation and review. The second part conducts an empirical study on the impact of communication on employee motivation, the third part presents the results of the study and draws conclusions. Keywords: communication, motivation, SJSC “Latvijas Pasts”, FIRO theory, behavioral economics, cognitive dissonance.
Internal communication and employee motivation at SJSC "Latvijas Pasts"
Keywords: Komunikācijas zinātne; Komunikācija; Motivācija; VAS; FIRO teorija; Uzvedības ekonomika