Zaļās ekonomikas attīstība Latvijā - Kauss, Jānis (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir “Zaļās ekonomikas attīstība Latvijā” Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties un teoriju iegūtajām zināšanām un ekspertu sniegtajām intervijām noskaidrot zaļās ekonomikas attīstību Latvijā, salīdzināt to ar ES, un noskaidrot praktiskos rīkus kā veiksmīgāk īstenot zaļo ekonomiku Latvijā. Darbs sastāv no trīs daļām, kur pirmajā daļā autors aplūko ekonomikas attīstību un tās ietekmi uz vidi, ilgtspējīgas attīstības jēdzienu un zaļās ekonomikas definīciju un pamatprincipus. Otrajā daļa tiek aplūkota vides problēmu attīstība pasaulē, zaļās ekonomikas attīstība pasaulē, galvenie zaļās ekonomikas virzītājspēki un nozares, kuras ir svarīgākās zaļās ekonomikas veidošanā un attīstībā. Trešajā nodaļā tiks identificēti Zaļās ekonomikas attīstību noteicošie faktori un instrumenti, kurus atklāt palīdz ekspertu intervijas un tie tiks analizēti. Darba autors noslēgumā sniedz savus secinājumus par zaļās ekonomikas attīstību Latvijā un izsaka priekšlikumus kā to labāk attīstīt. Bakalaura darbs ir rakstīts Latviešu valodā, darba apjoms ir 85.lpp, neieskaitot pielikumus, un darbā ir iekļauti 18 attēli un 5 tabulas. Darbā izmantotās literatūras saraksts satur 71 avotus.

The theme of the bachelor`s work is “Green economy development in Latvia” The objectives of this work is to find out instruments how to measure green economy development in Latvia and enquire the development of green economy in Latvia and compare it with EU. Paper consists of three parts, in first part author looks at economic development impact to nature, sustainable development, definition and basic principles of green economy. In the second part author analyses environmental problem development in the world, green economy development and drivers in the world. Also author describes main sectors of green economy. In the third part author analyses expert interviews and identifies main instruments to implement green economy in Latvia and identifies main indicators which shows development of green economy. At the end author presents conclusions about green economy development in Latvia and suggests proposals how to develop it better. The total volume of this paper is 85 pages. It contains 18 images, 2 tables and 1 addition. The list of used literature in the work contains 71 sources.
Green economy development in Latvia
Keywords: Ekonomika; Zaļā ekonomika; Ilgtspējīga attīstība; Latvija; ES