Investīciju piesaistes iespējas Latvijas uzņēmumiem - Zukure, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Investīciju piesaiste būtiski ietekmē uzņēmumu darbību, nozaru attīstību un pat ekonomiku kopumā. Uzņēmēji bieži saskaras ar problēmu, ka tie nespēj piesaistīt investīcijas informācijas trūkuma dēļ, kā arī uzņēmējiem nav pietiekami zināšanu par piesaistes procesu. Šajā darbā tiek izpētītas investīciju piesaistes iespējas, uzņēmuma prezentēšanas iespējas saskarei ar investoriem un būtiskākās prasības no investoru puses. Darba rezultātos iespējams aplūkot nozares, kurās piesaistītas lielākās investīcijas, kā arī investīciju ģeogrāfisko izvietojumu Latvijā un investīciju tendences.

Investment attraction makes an essential effect of business, industries and economy. Entrepreneurs often face problem with investment attraction because of the lack of information, and the process content. In this bachelor the author has researched the opportunities of investments, business presentation opportunities to the investors and the main factors for getting the financial support. Results have combined the industries which have the most investments in Latvia, also the geographical location and trends of investments.
Investment Attraction opportunities for Latvian companies
Keywords: Ekonomika; investīcijas; investori; piesaistes iespējas; ārvalstu tiešās investīcijas; privātie investori