Augstas izšķirtspējas masspektrometrijas metodes izstrāde jaukto bromo-hloro dibenzo-p-dioksīnu un furānu noteikšanai zivīs - Rozentāle, Irina (Latvijas Universitāte, 2013)
Augstas izšķirtspējas masspektrometrijas metodes izstrāde jaukto bromo-hloro dibenzo-p-dioksīnu un furānu noteikšanai zivīs. Rozentāle Irina, zinātniskais vadītājs: Dr. ķīm., Vadims Bartkevičs, konsultants: Ķīm. maģ., doktorants, Dzintars Začs. Maģistra darbs, 44 lappuses, 8 attēli, 24 tabulas, 26 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā tika veikta jaukto bromo-hloro dibenzo-p-dioksīnu un furānu noteikšanas metodes izstrāde, izmantojot augstas izšķirtspējas masspektrometriju. Izstrādātā metode tika validēta un pārbaudīta reālu paraugu analīzē, kad tika noteikti 9 jauktie bromo-hloro dibenzo-p-dioksīni un furāni 25 laša paraugos. Literatūras apskatā apkopota informācija par jauktiem dibenzo-p-dioksīniem un furāniem, to toksiskumu un saturu pārtikas produktos, kā arī par noteikšanas iespējām, izmantojot gāzu hromatogrāfiju – augstas izšķirtspējas masspektrometriju.

The development of high resolution mass spectrometry method for the determination of mixed bromo-chloro dibenzo-p-dioxins and furans in fish. Rozentale Irina, supervisor: Dr. Chem. Bartkevics Vadims, consultant: MsC, PhD student Dzintars Zacs. Master work, 44 pages, 8 pictures, 24 tables, 26 literature references, 2 appendixes. In Latvian. In this work a method for the determination of mixed bromo-chloro dibenzo-p-dioxins and furans was developed using high resolution mass spectrometry. The developed method was validated and tested in real sample analysis, when 9 mixed bromo-chloro dibenzo-p-dioxins and furans were determined in 25 salmon samples. In literature review information about the mixed dibenzo-p-dioxins and furans, their toxicological data, content in food and determination using gas chromatography – high resolution mass spectrometry was summarized.
The development of high resolution mass spectrometry method for the determination of mixed bromo-chloro dibenzo-p-dioxins and furans in fish.
Keywords: Ķīmija