MCSE sertifikāts - Krūmiņš, Ingus (Latvijas Universitāte, 2009)
Saskaņā ar ITTE Profesionālās izglītības padomes protokolu nr. 11 2006.gada 20. martā, kvalifikācijas darba izstrāde un aizstāvēšana var tikt aizstāta ar pretendenta iegūtu ražotāja sertifikāciju. Protokolā uzrādītajās ieteicamajās sertifikācijās ietilpst arī MCSE – Microsoft Certified Systems Engineer (Windows 2003) sertifikāts, kurš tiek uzrādīts šī kvalifikācijas darba vietā. Konkrētais uzrādītais MCSE Windows 2003 Security sertifikāts tika iegūts izpildot MCSE sertifikāta prasības un nokārtojot papildus eksāmenus Security novirzienā. T.i. MCSE Security sertifikāts apjoma ziņā iekļauj un pārsniedz MCSE sertifikāta prasības.

According to protocol No. 11 of 20th March year 2006 by ITTE Professional education board, making and defending a qualification work can be substituted with a vendor certification achieved by applicant. MCSE - Microsoft Certified Systems Engineer (Windows 2003) certificate, presented as substitute for this qualification work, is also among recommended certifications listed in the protocol. MCSE Windows 2003 Security certificate was achieved by accomplishing requirements of MCSE certificate and passing additional security related exams. In other words - MCSE Security certification fulfills and exceeds requirements of MCSE certificate.
MCSE certificate
Keywords: Datorzinātne