Ar pirolīzes izsmidzināšanas un anodēšanas metodēm iegūtu metālu oksīdu plāno kārtiņu heterostruktūru fotofizikālo īpašību pētījumi - Knoks, Ainārs (Latvijas Universitāte, 2014)
Izmantojot pirolīzes izsmidzināšanas un anodēšanas metodes, iegūti dažādu metālu oksīdu pārklājumi un to heterostruktūras. Rentgendifrakcijas un skenējošās elektronmikroskopijas metodes izmantotas iegūto kārtiņu struktūras un morfoloģijas pētījumiem, bet fotoelektroķīmiskās metodes – gaismas jutības pētījumiem. Iegūtajās kārtiņās un daudzslāņu struktūrās pētīts gaismas ģenerēto lādiņnesēju dzīves laiks un kustīgums, kā arī slāņa biezuma, robežvirsmas un nākošā kontaktējošā slāņa materiāla ietekme uz fotoģenerēto lādiņnesēju dzīves laiku. Atslēgas vārdi: metālu oksīds, plānslāņu sistēma, izsmidzināšanas pirolīzes metode, plānās kārtiņas, fotoelektrods.

Different metal oxide and oxide multilayer structure coatings have been obtained by anodizing and spray pyrolysis methods. X-Ray diffraction and scanning electron microscopy is used for structure and morphology investigations, photocurrent measurements were carried out for determination of material sensitivity to UV radiation. Life expectancy, mobility of charge carriers as well as limiting surface and double layer effect on photo-generated charge carrier life expectancy are researched. Key words: TiO2, multi-layer thin film system, the spray pyrolysis method, nanostructures, photo-electrode.
The research of photo-physical properties of metal oxide thin film heterostructures obtained with spray pyrolysis and anodising methods
Keywords: Fizika