Kustīgums un statiskums Ovidija “Metamorfozēs” - Vinogrādova, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir Kustīgums un statiskums Ovidija „Metamorfozēs”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt leksikas materiālu, kas Ovidija poēmas „Metamorfozes” pirmajā grāmatā ataino kustīguma un statiskuma stāvokļus, tādējādi atklājot poēmas pirmās grāmatas mākslinieciskā snieguma aspektus. Mērķa sasniegšanai teorētiskajā daļā ir apskatīta informācija no zinātniskās literatūras, kā arī svarīgākie jēdzieni, kas bija nepiecišami bakalaura darba izstrādei – kustīgums, statiskums, leksika, semantika u.c.. Prakstiskajā daļā, kas sastāv no divām nodaļām, izmantojot leksiski semantiskās un kontekstuālās analīzes metodes, tiek izpētīta kustīguma un statiskuma stāvokļu aprakstoša leksika.

The theme of the current bachelor thesis is ”Motion and Static States in Ovid’s “Metamorphoses”. The goal of this thesis is to research lexical material, which describes states of motion and statics in the first book of Ovid’s “Metamorphoses”, thus adding up to the artistic value of the poem. To reach set goals, the theoretical part of the current thesis concentrates on the avialable information on the motion and static in the scientific literature, as well as terms of lexicon, semantics, and others. Practical part, which consists of two sub-chapters, researches terms of motion and static through lexicosemantic and contextual analysis.
Motion and Static States in Ovid's “Metamorphoses”
Keywords: Valodniecība; Ovidijs; Metamorfozes; kustīgums; statiskums; leksika