Tikumības un taisnprātības pārkāpumi kā uzteikuma pamats darba tiesiskajās attiecībās - Sergeiceva, Dana (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbā „Tikumības un taisnprātības pārkāpumi kā uzteikuma pamats darba tiesiskajās attiecībās” tiek apskatītas situācijas, kad tiek izbeigtas darba tiesiskās attiecības gan darba devēja, gan darbinieka uzteikuma gadījumā, kad ir svarīgs iemesls, kas balstās uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem. Abos gadījumos no darba devēja un ņēmēja puses ir iespējams darba tiesiskās attiecības izbeigt, neievērojot likumā noteikto uzteikuma termiņu, tomēr, lai šo pamatu būtu iespējams piemērot, ir jāpastāv svarīgiem priekšnosacījumiem, lai darba tiesiskās attiecības varētu izbeigt, pamatojoties uz šiem iemesliem, kas arī tiks apskatīti darbā. Darbā aplūkotas abu pušu tiesības atsaukt uzteikumu, uzteikuma apstrīdēšanas regulējumi, analizēta judikatūras maiņa uzteikuma apstrīdēšanas gadījumā, kas ir regulēta Darba likuma 122.pantā, kas ļauj pasargāt darbinieku no darba devēja nelikumīga uzteikuma, savukārt darba devējam ir iespēja vērsties tiesā ar prasību tiesību aizskāruma novēršanai. Darbs sastāv no trīs nodaļām un 50 lpp.

The thesis “Violation of Morality and Rectitude Norms as Grounds to Termination of Employee Relations” examines cases, when employment legal relations are terminated upon a notice from an employee or an employer on the basis of violation of morality or rectitude norms. In both cases, employment legal relations might be terminated disregarding the statutory notice periods, when significant prerequisites occur. The author examines the rights of both - employee and employer - to withdraw termination notice. The author also analyses a regulation of contestation of termination notice and a change of judicature in contestation cases in accordance with Section 122 of the Latvian Labour Law, which ensures that an employee is protected from an unlawful termination by an employer, whereas an employer has a right to bring an action in court with a claim of infringement of rights. The thesis consists from 3 chapters and 50 pages.
Vioalation of morality and rectitude norms as grounds to termination of employee relations.
Keywords: Juridiskā zinātne; Ģenerālkaluzula; Tikumība; Taisnprātība; Uzteikums; Darba tiesiskās attiecības